19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Slovenski in hrvaški policisti reševali turške ilegalne migrante, ki so hoteli čez Dragonjo priplavati v Slovenijo

Piše: C.R.

Včeraj zvečer so bili policisti PU Koper obveščeni o skupini migrantov, ki so hoteli čez Dragonjo nezakonito vstopiti v Slovenijo iz Hrvaške. Pri tem so se namenili preplavati reko.

Ob prihodu so policisti opazili žensko, ki je obtičala na sredini reke, držeč se za drevo, medtem ko sta njena otroka, stara pet in 18 let, že bila na slovenski strani. Ženski je poskušal pomagati hrvaški policist, vendar pa ju je zaradi izčrpanosti in deroče reke moral reševati policist iz Pirana, ki je bil privezan, da ga reka ne bi odnesla. Pri reševanju so pomagali tudi hrvaški policisti in občan, ki je poklical policijo.

Izkazalo se je, da so 47-letna  ženska in njeni trije otroci, od katerih sta bila dva na slovenski in eden na hrvaški strani, državljani Turčije. Vsi so bili vrnjeni na Hrvaško. Kasneje so policisti izvedeli, da je poleg treh otrok imela ženska tudi deset let staro deklico, ki jo je v času prečkanja reke imela na ramenih in jo je odnesla voda, Policisti in gasilci so organizirali reševalno akcijo, vendar otroka zaenkrat niso našli.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine