9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Skrival se je za prednjimi sedeži avtomobila in upal na uspešen ilegalen prehod meje

Policija znova poroča o prijetih ilegalnih migrantih.

 

Policisti  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli štiri državljane Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v kraju Dolga vas.

Na območju PU Koper pa so policisti od četrtka, 18. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 19. 7. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 7 oseb, PP Kozina 5 oseb in PP Piran 2 osebi. Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito, zato bodo vračani hrvaškim varnostnim organom po zaključenih postopkih. Policisti PP Kozina pa obravnavajo državljana Pakistana, z urejenim statusom v Španiji, zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ. Ob 15.55 so namreč policisti pri Divači ustavili osebni avto opel zafira, ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 30-letni Pakistanec, z urejenimi dokumenti Španije. V vozilu je bilo še pet oseb (štirje državljani Sirije in 1 državljan Jemna). Vozniku sledi kazenska ovadba, ostali bodo vrnjeni na Hrvaško. Skupaj so obravnavali šest Afganistancev, štiri Sirce, dva državljana Kosova ter po enega državljana Pakistana in Jemna.

Brežiški  policisti  pa so  v  Slovenski  vasi izsledili in prijeli državljana Bosne  in Hercegovine, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  Postaje  mejne  policije  Obrežje  so  na vstopu v Slovenijo med kontrolo  tovornega  vozila  bolgarskih  registrskih  oznak v tovornem delu našli  pet državljanov Afganistana in državljana Pakistana, ki so se skriti med  tovorom  skušali  izogniti  mejni  kontroli  in  nezakonito vstopiti v Slovenijo. V  osebnem  avtomobilu  francoskih  registrskih oznak so prijeli državljana Alžirije,  ki  se  je  skrit  za  prednjimi  sedeži  skušal  izogniti mejni kontroli. Vse  tujce,  ki  so  skušali  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo so predali hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine