18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Skrajni čas je že za temeljite ukrepe: slovenska policija v eni noči obravnavala več kot 300 migrantov, od tega vsaj 120 v kombijih

O tem, da so policisti zalotili kombi, v katerem sta dva slovenska državljana prevažala 50 migrantov, smo že poročali. A to noč nikakor nista bila edina “junaka nočne kronike”, ki sta si privoščila takšen podvig. Vsaj glede na sporočilo PU Novo mesto, kjer znova podirajo rekorda v številu ilegalnih migrantov.
 
Med  opravljanjem nalog varovanja državna meje so policisti okoli polnoči v Črnomlju  ustavili  kombi  avstrijskih  registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža 48 tujcev, ki so pred tem nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Kriminalisti  so  odvzeli  prostost 44-letnemu  državljanu  Ukrajine,  ki je v življenjsko ogrožajočih razmerah prevažal  tujce  in zasegli kombi. Policisti so 28 državljanov Pakistana in 20  državljanov  Bangladeša  prepeljali  na  policijsko postajo, postopki z njimi pa še potekajo.

V  Podturnu  pri  Dolenjskih  Toplicah  so  nekaj po 22. uri ustavili kombi slovenskih  registrskih  oznak.  36-letni  voznik  in  24-letni potnik (oba državljana Slovenije) sta v vozilu prav tako v nehumanih razmerah prevažala 22  državljanov  Pakistana,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo. Osumljencema  kaznivega  dejanja  prepovedano  prehajanje  meje ali ozemlja države  so  odvzeli  prostost  in  ju  pridržali.  Postopki s tujci še niso zaključeni.

Okoli 17.30 so na območju Gornje Težke Vode ustavili osebna avtomobila Audi in  Fiat  italijanskih registrskih oznak. 29-letni državljan Afganistana in 44-letni  državljan  Kube  sta v vozilih prevažala devet tujcev, ki so pred tem  nezakonito  prestopili državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost in ju pridržali ter jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu   sodniku.   Policijski   postopki   z  devetimi  državljani Afganistana še potekajo.

PU Novo mesto sicer sporoča – vsaj tako je mogoče razumeti njihovo sporočilo – da so v isti noči ujeli še 148 migrantov, kar pomeni, da so samo v eni noči na območju omenjene policijske uprave obravnavali okoli 230 ilegalnih migrantov. Če k temu prištejemo še tiste iz ostalih policijskih uprav, pa število kaj hitro preseže 300. Očitno je res napočil čas za temeljite ukrepe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine