17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Skoraj 150 ilegalnih migrantov zadnji vikend!

Piše: C. R.

Minuli vikend so policisti PU Ljubljana med opravljanjem nalog  varovanja  državne meje na območju Litije izsledili in prijeli tujca (državljana   Irana),  ki  sta  nezakonito  prestopila  državno  mejo.  Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni. 

No, precej bolj so glede odkrivanja migrantov garali policisti PU Koper. Slednji so namreč za vikend odkrili kar 92 ilegalnih migrantov. V petek so pri Kozini našli dva Pakistanca, v soboto v Zazidu dva državljana Maroka, v Kozini državljana Afganistana in  štiri državljane Pakistana, pri Velikem brdu osem državljanov Afganistana in pet Tunizijcev, pri Kopru pa državljana Kosova.

Še posebej delavna pa je bila za policiste nedelja, saj so pri Rakitovcu našli dvajset Iračanov. Še večji ulov pa se jim je posrečil, ko so pri Topolovcu ustavili kombi fiat ducato, ki ga je vozil Italijan s sopotnikom. V notranjosti kombija je bilo kar 30 migrantov, v glavnem iz Afganistana in Pakistana. Pri Prešnici so našli še sedem Turkov, pri Šembijah tri Afganistance, pri Ilirski Bistrici osem Afganistancev in še enega v Kopru.

Tudi policisti PU Novo mesto so se dobro nagarali. Na območju Jame pri Dvoru (PP Dolenjske Toplice) izsledili in prijeli dva državljana Sirije in  državljana  Pakistana,  na  območju  Prilip  in  Mokric (PP Brežice) 11 državljanov  Pakirana,  tri  državljane Bangladeša, tri državljane Iraka in državljana  Indije,  na  območju  Kraja  Oštrc  (PP  Krško)  16 državljanov Afganistana,  na območju Črnomlja, Balkovcev in Mavrlena (PP Črnomelj) šest državljanov  Bangladeša  in  dva državljana Albanije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: Policija

Zadnje novice

Sorodne vsebine