18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Škandalozni in protipravni pritiski nevladnih organizacij se dogajajo tudi primorskim policistom!

V interesu javnega obveščanja smo na PU Koper naslovili podrobnejša vprašanja o ilegalnih migracijah in z njimi povezanega dogajanja, o katerem smo že poročali. Predstavnica PU Koper nam je potrdila, da se tudi njihovi policisti srečujejo z enakimi pritiski nevladnikov kot njihovi kolegi s PU Novo Mesto. Tako so na operativno-komunikacijski center PU Koper s strani neimenovanih nevladnih organizacij večkrat prejeli sezname ilegalnih migrantov, skupaj z zahtevo po njihovi obravnavi  kot prosilcev za mednarodno zaščito.

Statistika ilegalnih migracij

Po podatkih PU Koper so do 20. septembra 2018 njihovi policisti obravnavali skupaj 2.649 oseb, ki so nedovoljeno prestopile slovensko-hrvaško mejo. Za primerjavo: v enakem obdobju lani je bilo takih primerov ilegalnega prestopa meje zgolj 716. Po državljanstvu v letošnjem letu najbolj izstopajo državljani Pakistana – 622 oseb, Afganistana – 402, Sirije – 305, Irana – 260, Alžirije – 203 ter Iraka – 200.

V letošnjem letu je bilo 1.224 tujcev vrnjenih tujim varnostnim organom, od italijanskih varnostnih organov pa so na podlagi sporazuma sprejeli 230 tujcev. Od skupnega števila obravnavanih tujcev jih je bilo na območju PP Ilirska Bistrica 1.721 prijetih, na območju PP Koper 337, na območju PP Kozina 302 ter na območju PP Piran 92.

Pritisk na slovenske meje ne popušča

Medijsko poročanje o ogromnem številu ilegalnih migrantov na balkanski poti, pripravljenih na prihod v Slovenijo, priča, da migrantski val ne bo popustil niti v jeseni tega leta. Pojavljajo se celo varnostni namigi, da se ilegalni migranti oborožujejo za nasilni pohod skozi meje proti zahodu. V Sloveniji pa se policija namesto z varovanjem meje ukvarja z dopisi zdolgočasenih in državi nevarnih nevladnih organizacij. Politiki, ki bi morali zaščititi nacionalno varnost, pa so še vedno prezaposleni s kupčkanjem izkupička zadnjih predčasnih parlamentarnih volitev.

Očitno se bodo morali državljani zaradi onemogočanja uradnih vladnih organov sami zavarovati, tako sebe kot svojo lastnino, pred nasilnimi vdori tujcev v državo.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24

Zadnje novice

Sorodne vsebine