15.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Škandal: Nemška nevladna organizacija vse neporočene javno poziva k porokam z nezakonitimi migranti, da bi ti dobili pravico do bivanja v Evropi!

Nemška organizacija za pomoč migrantom se je znašla pod drobnogledom kritikov nenadzorovanih migracij, potem ko je podala predlog, da naj se neporočeni ljudje poročijo z migranti in jim s tem dajo pravico za bivanje na evropski celini. 

Nevladna organizacija s sedežem v mestu Dresden na vzhodu Nemčije Mission Lifeline je v sredo prejšnji teden objavila kontroverzen tvit, s katerim je vse samske ljudi pozvala, da naj si partnerje najdejo med tistimi, ki nimajo pravice, da ostanejo v Evropi. “Še niste poročeni? Mogoče bi se lahko zaljubili v nekoga, ki nima pravice, da ostane tukaj? Bi se lahko zgodilo, kajne? Bodite odprti,” se je glasil zapis, ki je bil deljen med sledilci organizacije.

V kasnejšem tvitu je organizacija zapisala: “Če ste srečni, pomislite na ljudi, ki bežijo! Bolj boste srečni, če boste naredili nekaj dobrega.” Glede na naravo zapisanega seveda ni nič čudnega, da se je sprožil pravi ogenj tudi v delu nemške politike. 26-letni politik Philipp Amthor iz Krščansko-demokratske unije je za nemški Bild povedal, da agencija več kot očitno poskuša preprečiti izvajanje migrantske zakonodaje. “Ta absurden poziv k sklenitvi zakonov nazorno kaže, da reševalci na morju dejansko sledijo veliko večji agendi,” je izpostavil Amthor in dodal, da ta s svojo levičarsko ideologijo več kot očitno poskuša ogroziti migrantsko zakonodajo, ustavno državo pa poskuša vleči za nos.

Soustanovitelj nevladne organizacije je kljub nedvoumnosti zapisanega po navedbah Daily Maila zavrnil trditev, da naj bi se tvit navezoval na sklenitev zakona, ampak naj bi spodbujal ljudi, da pokažejo ljubezen do migrantov. Dejal je, da naj bi zapis predstavljal zgolj poziv k donacijam pri reševanju na morju. Ladja dobrodelne ustanove, ki je bila ustanovljena leta 2016, je bila zavrnjena, ko je poskušala vpluti v italijansko pristanišče leta 2018, ko je prevažala 200 migrantov. Ladja Lifeline je na koncu morala čakati šest dni, da se je zasidrala na Malti, potem ko se je razvil mednarodni protest glede njene obravnave s strani Italije.

H. M./Nova24TV

Sorodne vsebine