9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Seznam groze: zločini migrantov, ko so domačine porinili pod vlak

Objavljamo seznam zločinom storilcev z migrantskim ozadjem, ki so žrtve poskusili ubiti tako, da so jih potisnili pred prihajajoči vlak.

Zločini zadnjih treh let.

Berlin, januar 2017

Skupina mladih je v soboto zvečer napadla dva moška na postaji Kottbusser Tor v Kreuzbergu in enega od njih potisnila na tirnice. 26-letnik se je pobral in zbežal pred prihajajočim vlakom. Skupina napadalcev je zbežala, a jih je policija našla. Osumljenih je bilo šest Sircev in en Libijec.

Hamburg St. Pauli, januar 2017

16-letnik je v sredo zvečer napadel in oropal žensko (34). Potem jo je potisnil v na tire. Policiji je bil napadalec že znan zaradi zadanih telesnih poškodb in kršitve zakona o azilnem postopku. Na srečo je bila ženska le lažje poškodovana.

Dresden, marec 2017

Dva prosilca za azil, znana policistom iz Maroka in Libije, sta potisnila očeta nemške družine na tirnice. Eden od napadalcev mu je preprečil, da bi splezal nazaj na peron. Na srečo je strojevodja predmestnega vlaka opazil na tirnicah moškega in začel zavirati. Ustavil je nekaj metrov pred poškodovano žrtvijo. Napadalca sta pobegnila, po aretaciji so pri Libijcu našli in zasegli narkotike.

München, april 2017

38-letna migrantka Csilla H. je na peronu ogovorila 59-letnega moškega, nato ga je potisnila na tirnice. Strojevodja je pravočasno ustavil vlak.

Frankfurt, maj 2017

Po pričevanju očividcev je neznanec orientalskega videza na tirnice potisnil moškega, ki se je huje poškodoval.

Gerlingen, oktober 2017

21-letni Alžirec, ki je leta 2014 prišel v Nemčijo in je bil v preteklosti že obsojen zaradi zadanih telesnih poškodb in drugih kaznivih dejanj, je svojega »prijatelja« iz Gerlingena pretepel in obrcal. Ker se ni mogel premakniti, ga je nato potisnil v tirnice hitrega vlaka. Žrtev se je huje poškodovala.

Berlin-Charlottenburg, november 2017

28-letni Iranec je obrcal 20-letno žensko, ki je vstopala v podzemno železnico. Žrtev je padla na tire in umrla. Storilec je bil policiji znan že od leta 2002, njegova kazenska evidenca je dolga. Pri 14 letih je zabodel nekega moškega.

Basel, november 2018

Črnec je 73-letnika potisnil pred tramvaj, žrtev je bila lažje poškodovana.

Nürnberg, februar 2019

Od treh nemških najstnikov, ki so jih najstniki »z migrantskim ozadjem« potisnili na tirnice, sta dva umrla.

Blaubeuren, april 2019

Dva črnska brez vozovnice sta na tirnice potisnila uslužbenca železnice. Žrtev je bila lažje poškodovana.

Dunaj, maj 2019

20-letni Iračan je 36-letnega moškega potisnil naravnost pred vlak, ki je prihajal. Kljub zaviranju strojevodja trčenja ni mogel preprečiti. Žrtev je bila huje poškodovana.

Voerde, julij 2019

28-letni moški s Kosova, dobro znan policiji, je 34-letno mamo potisnil neposredno pred prihajajoči vlak. Žrtev je umrla na kraju nesreče.

Essen, julij 2019

20-letnika so mladoletniki potisnili na tirnice podzemne železnice. Žrtev je lažje poškodovana, napadalci so glede na fotografije migrantskega porekla.

Frankfurt, julij 2019

40-letni črnec iz Eritreje je pod vlak potisnil mater (40) s sinom (8). Materi se je tik pred vlakom uspelo odkotaliti na varno, dečka je do smrti povozil vlak.

Zadnje novice

Sorodne vsebine