17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Samo na območju PU Novo mesto zadnji konec tedna skoraj 200 novih ilegalnih migrantov

Piše: C. R. 

V petek so policisti PU Novo mesto obravnavali šestinšestdeset tujih državljanov, v soboto enainosemdeset in v nedeljo šestindvajset, za katere so v postopkih ugotovili, da ne izpolnjujejo pogoje za bivanje v Sloveniji (iz Rusije, Maroka, Afganistana, Šri Lanke, Pakistana, Nepala. Maroka, Bangladeša, Indije, Kube, Irana, Mongolije, Toga, Tunizije, Alžirije, Eritreje). Vse so obravnavali na območju Posavja  – v okolici naselij Čatež, Dobova, Obrežje, Brežice in Rigonce.

V soboto zvečer so policisti specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave želeli v Slovenski vasi opraviti kontrolo sumljivega vozila italijanskih reg. tablic. Voznik ni upošteval znakov in je pospešil proti avtocesti. S pomočjo ostalih patrulj so vozilo ustavili na avtocesti v bližini Brežic. V postopku so ugotovili, da 23-letni državljan Kosova, z urejenim bivanjem v Italiji, vozi štiri tujce (Iračana in tri Turke), ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v naši državi. 23-letniku so odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli kriminalisti.

V nedeljo dopoldne so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe novo meške policijske uprave na avtocesti v bližini Biča, kontrolirali avtomobil italijanskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Romunije, njegov sopotnik pa je bil 26-letni državljan Moldavije. V avto sta peljala šest državljanov Rusije, za katere so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Obema so odvzeli prostost, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti.

O nezakonitih migrantih poroča tudi PU Celje. Na območju Rogatca so namreč policisti v  petek zjutraj izsledili štiri državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine