17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Pri Kočevju ujeli kombi s 27 migranti – bo na pomoč prišla vojska?

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave  Ljubljana  med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja  in  Ljubljane  izsledili  in  prijeli  30  tujcev  (drž. Alžirije, Pakistana  in  Afganistana),  ki  so  nezakonito  prestopili  državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

 

V  petek,  okoli  22.30  so  policisti  na  območju Kočevja hoteli opravili kontrolo osebnega vozila in kombija. Ko so ju pričeli ustavljati pa sta obe vozili z vožnjo pospešeno nadaljevali, kombi pa se je nato po krajši vožnji ustavil,  voznik  pa  je zbežal. Osebno vozilo so policisti uspeli ustaviti kmalu  po  tem,  vendar  je  voznik  iz vozila prav tako zbežal. 29-letnega državljana  Francije,  ki je vozil osebno vozilo so prijeli v bližini in mu odredili  pridržanje  do  privoda  k preiskovalnemu sodniku. Policisti so v postopku  namreč  ugotovili, da sta 29-letnik in neznani storilec v kombiju prevažala  27  državljanov  Afganistana  in  Pakistana,  ki  so  nezakonito prestopili  državno mejo. Postopki s tujci še niso zaključeni, prav tako pa policisti  še  zbirajo  obvestila  v  zvezi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Policija sicer ne poroča, kakšnega porekla je ujeti državljan Francije, ki je prevažal migrante.

Po naših informacijah pa naj bi v drugi polovici septembra Slovenska vojska na mejo s Hrvaško vpoklicala pripadnike svoje rezervne sestave. Ni pa znano, ali gre za redno usposabljanje ali pa za krepitev navzočnosti v obmejnem pasu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine