6.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Saj se hecajo: Cerarjeva vlada želi samo za psihiatrično pomoč migrantom zapraviti kar 120 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja!

Na spletni strani javnih naročil smo že lani našli marsikaj zanimivega, kar se tiče oskrbe ilegalnih migrantov – od nabave brisač, spodnjega perila pa vse do natikačev. Morda se to zdi zabavno, a dejansko se takšni projekti financirajo iz davkoplačevalskega denarja. Ergo: nekdo bo nekaj dobil zastonj, za kar morate vi, državljan(ka) Slovenije, drago plačati. In boste torej plačevali še za prišleke, ki so ilegalno prestopili mejo.

 

Tokrat pa smo naleteli na res izreden razpis – tokrat država razpisuje nekakšen natečaj za psihiatrično pomoč migrantom. Naročnik je Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, vrednost naročila pa kar 120 tisoč evrov. A to je le kaplja v morje v primerjavi z ostalimi stroški, ki nas čakajo, če se bo vlada odločila sprejeti vse ilegalne migrante pod svojo streho.

No, morda pa bi psihiatra potreboval kdo drug, ne migranti. V vrstah sedanje vlade ter strank tranzicijske levice je kandidatov za to kar precej…

Zadnje novice

Ste jo videli?

Sorodne vsebine