9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

SAJ NI RES, PA JE! Ilegalni migranti, enkrat že vrnjeni na Hrvaško, so se zdaj vrnili z ukradenim avtomobilom, bili udeleženi v nesreči, pobegnili in bili ujeti. So šli v zapor? Ne, ravnokar večerjajo ekološko pridelano hrano v azilnem domu!

Človek resnično ne ve, ali bi se smejal ali jokal. Pomislite, kaj bi se zgodilo z vami, če bi na Hrvaškem ukradli avtomobil, nezakonito vstopili v Slovenijo, povzročili prometno nesrečo, pobegnili, na koncu pa bi vas policija kljub vsemu ujela. Najprej bi končali v priporu, nato skoraj zagotovo v zaporu, poravnati bi morali škodo.

No, to velja za vas, drage Slovenke in dragi Slovenci, ne pa za ilegalne migrante, ki potem, ko jih ujamejo, zaprosijo za azil. In policija jih odpelje v azilni dom, kjer lahko, kot je razvidno iz razpisov za prehrano v azilnih domovih, uživajo v ekološko pridelani (najbrž tudi halal) hrani. In res se je to zgodilo. Policija je danes sporočila, da je pet ilegalnih migrantov (19-letni državljan Libije, 26-letni Maročan in trije državljani Alžirije, stari 36 in 28 let) v noči z 9. na 10. maj iz Bihaća odšla proti Hrvaški. V bližini Siska so včeraj v jutranjih urah ukradli zasebniku osebni avtomobil. Pot so nadaljevali po avtocesti A4 od Ptuja proti Ljubljani. 

Nato so bili izven naselja Tepanje udeleženi v prometni nesreči. Seveda so pobegnili, a policija je naprej ujela tri, nato v bližnjem gozdu še dva.

»Med postopkom so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito, zaradi česar so bili v nadaljevanju prepeljani v azilni dom, kjer bodo vodili nadaljnji postopek. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so bili trije tujci iz skupine v preteklosti že obravnavani za nelegalen prihod v Slovenijo in v postopku uspešno odstranjeni iz Slovenije v Hrvaško,« je policija obvestila javnost.

Zdaj veste, kaj vam je storiti: prvič, kradite avtomobile; drugič, nelegalno prestopajte mejo; tretjič, če ste udeleženi v nesreči, pobegnite; četrtič, skrivate se toliko časa, kot lahko; petič, ko vas ujamejo, zaprosite za azil; šestič, lažite o starosti, izobrazbi in o vsem, kar vas vprašajo. Le na ta način boste deležni vsega ugodja;  jedli boste eko sprejemljivo hrano, ki si je doma, ker je za vas predraga, ne morete privoščiti. Tako se boste izognili priporu, najbrž tudi zaporu, kajti ko boste v azilnem domu, jo boste z lahkoto pobrisali roki pravice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine