10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Ruski državljan tihotapil migrante čez Gorjance, dva pa sta se skrila v tovornjak

Policisti  PP  Krško so bili obveščeni o sumljivem vozilu in osebah v kraju Oštrc. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili v Kostanjevici na Krki. Voznika so ustavljali, vendar se je ta hotel izogniti mejni kontroli, nadaljeval je z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik, kjer je z vozilom obstal.

 

Med postopkom so ugotovili, da gre za voznika, državljana Rusije, ki je v notranjost države poskušal prepeljati državljana Egipta in štiri državljane Sirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 31-letnega sprovajalca so pridržali, predvidoma danes ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Egipta in državljani Sirije še niso zaključeni.

Nekaj pred 19. uro je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli  in  nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine