1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

Rusi zaprosili za azil

Piše: C. R.

Na  območju  Imenega  so  včeraj  izsledili  pet  državljanov  Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil, sporoča PU Celje.

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  srbskih  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na  podvozju  tovornega  vozila  odkrili  državljana Maroka, ki se je na ta način  poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, sporoča PU Novo mesto.

Policisti  PU Novo mesto so sicer med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Rigonce,  Stara  vas,  Obrežje,  Loče)  izsledili  in  prijeli 14 državljanov  Rusije,  devet državljanov Indije, šest državljanov Pakistana, štiri državljane Kube,  tri državljane Palestine, dva državljana Maroka, in državljana  Sirije in v Črnomlju dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Na  območju  PU  Koper pa so v zadnjih 24ih urah zaradi nedovoljenega prehoda državne meje obravnavali 99 oseb.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine