10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Romun prevažal kar 31 ilegalnih migrantov iz Pakistana, Litovec pa 7 Afganistancev!

Včeraj nekaj pred 7. uro so policisti na podlagi obvestila občana pri naselju Trata na območju Kočevja, ustavili tovorno vozilo (kombi). V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Romunije, v vozilu prevažal 31 tujcev (državljanov Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vozniku je bila odvzeta prostost. Tujci v postopku niso zaprosili za mednarodno zaščito.

Prav tako včeraj nekaj po 20. uri so policisti v kraju Bločice na območju Cerknice, ustavili vozilo Ford Smax. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Litve, v vozilu prevažal 7 tujcev (državljanov Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Poleg  tega  so  policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli  12  tujcev (drž. Maroka, Pakistana in  Alžirije), ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.   Prijeti  so  bili  v  krajih Ribnica, Rajndol, Turjaku  in  na  območju  Ljubljane.   Postopki  policistov s tujci še niso
zaključeni.

Policisti PU Koper pa so v preteklih 24 urah, od 26.8.2019 od 06.00 ure, do danes do 06.00 ure, obravnavali skupaj 15 tujcev zaradi nedovoljenega prehoda zunanje meje. PP Koper ima v obravnavi 9 tujcev, PPIU Koper 4 ter PP Ilirska Bistrica 2. Tujci bodo vrnjeni hrvaški policiji.

Obravnavani tujci po državljanstvu:
Bangladeš   9,
Kosovo         4,
Afganistan    2

Zadnje novice

Sorodne vsebine