2 C
Ljubljana
sreda, 29 novembra, 2023

Registrske tablice nemške, v avtu pa…

Piše: C. R. 

Policisti so med opravljanjem nalog na območju PP Črnomelj 20. 10. okoli 15. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X1 nemških registrskih oznak.

Med postopkom so ugotovili, da 40-letni državljan Sirije v vozilu prevaža tri državljane Maroka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V noči na 22. 10. so v Rigoncah ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 318 nemških registrskih oznak. 51-letni državljan Romunije je prevažal štiri državljane Sirije in državljana Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Policisti so sicer med 20. 10. in 23. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Kapele, Ponikve, Loče, Jereslavec) izsledili in prijeli 123 državljanov Afganistana, 29 državljanov Pakistana, 29 državljanov Indije, 19 državljanov Sierra Leone, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Šrilanke, osem državljanov Konga, sedem državljanov Kitajske, pet državljanov Libije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, tri državljane Nigerije, tri državljane Eritreje, dva državljana Burundija, dva državljana Gvineje, državljana Palestine in državljana Kameruna in na območju PP Črnomelj (Žuniči, Adlešiči, Miliči, Balkovci, Preloka) 34 državljanov Maroka, šest državljanov Alžirije in šest državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine