20.1 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

Raziskava šokirala: Na Švedskem si skoraj polovica žensk ne upa samih ven zaradi strahu, da bi bile napadene, posiljene ali oropane!

Rezultati ene izmed nedavnih anket so razkrili, da je kar 47 odstotkov žensk na območju administrativne enote Örebro strah, da bi zunaj hodile same ob večerih.

Raziskava je izkazala žalostno statistiko, ki je rezultat družbenih sprememb na Švedskem. Skoraj polovica oz. kar 47 odstotkov žensk v starosti med 16 in 84 let je v nedavni anketi povedalo, da se pogosto ali pa občasno izogibajo odhodu ven, zaradi strahu, da bi bile napadene, posiljene ali oropane. To je za šest odstotnih točk več kot pred petimi leti. Raziskava je potekala v administrativni enoti Örebro, ki med drugim vključuje zloglasno no-go cono Vivalla, kjer migranti predstavljajo kar 75 odstotkov prebivalstva. Veliko teh se niti ne šola, niti jih ne dela, za mnoge pa se domneva, da so se vrnili z bojišč v Siriji, kjer so delovali kot džihadisti v okviru Islamske države, poroča portal GatewayPundit.

Tudi v najvarnejši regiji strah občuti četrtina vprašanih žensk
Tudi administrativna enota Jämtland-Härjedalen, ki velja za najvarnejšo na Švedskem, beleži visoke odstotke žensk, ki so v anketi izrazile strah pred tem, da bi zvečer same odšle ven. Vse to ni presenetljivo, glede na to, da je bilo lansko leto na Švedskem 7.840 ljudi žrtev posilstva, kar v primerjavi z letom prej predstavlja povišanje za 8 odstotkov. Švedska tako za Južno Afriko beleži drugo najvišjo stopenjo posilstev na svetu.

J. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine