6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

PU Novo mesto: Prijeli tihotapca, ki je v avtu prevažal pet ilegalcev, državljanov Iraka

Piše: P.T.

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 27. okoli 7. ure pri  Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia  ljubljanskih  registrskih  oznak.  Med  postopkom so ugotovili, da 51-letni državljan Slovenije v vozilu prevažal pet državljanov Iraka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Osumljencu, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in  mu  zasegli  avtomobil. S kazensko  ovadbo  zaradi  kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku. Policijski  postopki  z  državljani  Iraka  pa še potekajo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in  nezakonito vstopiti v Slovenijo. Prav tako tri državljane Afganistana so odkrili v tovornem delu tovornega  vozila  srbskih registrskih oznak, še dva državljana Afganistana pa  v  tovornem  vozilu hrvaških registrskih oznak. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopil državno mejo

Brežiški policisti so nekaj po 17. uri na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli državljana Irana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine