17.2 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

PU Novo mesto poroča o številnih nezakonitih migrantih, prijeli tudi sprovajalca

Piše: C. R.

Tokrat so policisti PU Novo mesto prijeli največ Kubancev, slovenski državljan pa je v vozilu prevažal državljana Iraka in šest državljanov Turčije.

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti včeraj okoli 19.30 ustavili avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Slovenije v vozilu prevaža državljana Iraka in šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Slovenije so odvzeli  prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Iraka in državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Podvinje) izsledili  in prijeli 33 državljanov Kube, 12 državljanov Maroka, sedem državljanov Rusije, sedem  državljanov Alžirije, tri državljane Konga, državljana Gvineje, državljana Burkine Faso, državljana Libije in državljana Afganistana ter na območju PP Metlika (Božakovo) tri državljane Iraka in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine