7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

PU Novo mesto: Policisti prijeli devet ilegalcev, eden od njih se je skrival na avtobusu, ki je pripeljal iz Hrvaške

V zadnjih 48-tih urah so policisti na območju policijske uprave Novo mesto prijeli devet tujcev, ki so v državo prišli izven mejnih prehodov.

 

V petek popoldne so črnomaljski policisti v Vukovcih prijeli tri državljane Maroka, ki so v Slovenijo vstopili mimo mejnih prehodov. Zvečer so brežiški policisti v Veliki Dolini prijeli državljana Sirije, ki je v Slovenijo prišel na nezakonit način, še enega pa v noči iz petka na soboto na Mostecu.

V soboto zvečer so pri Slamni vasi prijeli državljana Maroka in državljana Alžirije. Ponoči so metliški policisti v Rosalnicah prijeli državljana Tunizije in državljana Maroka, ki sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Še enega državljana Tunizije so pri prijeli na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje. Tujec se je skrival na avtobusu, ki je pripeljal iz Hrvaške, ter se tako poskušal izmakniti mejni kontroli. Po končanem postopku so tujca, ki ga je do policistov pripeljal kar voznik sam pred začetkom mejne kontrole, izročili hrvaškim policistom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine