23.8 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

PU Novo mesto: Policisti obravnavali 69 ilegalnih migrantov, državljanov Indije, Nepala, Bangladeša, Maroka, Azerbajdžana, Rusije, Sirije, Kube, Palestine, Malija, Nigerije, Gambije, Iraka in Šrilanke

Piše: C. R.

Zaradi nezakonitega prestopa notranje meje oziroma neizpolnjevanja pogojev za bivanje v Sloveniji so policisti obravnavali 69 tujcev (na območju Dobove, Rigonc, Obrežja, Loč, Mokric in Čateža ob Savi). Tujci so bili iz Indije, Nepala, Bangladeša, Maroka, Azerbajdžana, Rusije, Sirije, Kube, Palestine, Malija, Nigerije, Gambije, Iraka in Šrilanke.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so zvečer na relaciji od Obrežja proti Čatežu ustavljali sumljivo vozilo, ki najprej ni upoštevalo znakov policistov, nato pa so ga uspeli ustaviti pri Mokricah. Ugotovili so, da 21-letni voznik iz Bosne in Hercegovine vozi štiri državljane Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avtomobil so mu zasegli, postopek pa so prevzeli novomeški kriminalisti. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine