5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

PU Novo mesto: Italijan in Hrvat brez vozniškega dovoljenja nezakonito vozila migrante

Na območju policijskih uprav Novo mesto in Koper so policisti v sredo obravnavali dva ločena primera nezakonitega prevoza migrantov. Gre za državljana Italije in Hrvaške, slednji je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V obeh vozilih sta skupno prevažala šest tujcev, so sporočili s policije.

Policisti so v okviru opravljanja nalog varovanja državne meje na avtocestnem postajališču Starine ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni hrvaški voznik brez vozniškega dovoljenja v vozilu prevaža štiri državljane Iraka, ki so nezakonito prečkali državno mejo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Hrvaški državljan je osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Policisti so mu odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso zaključeni.

V sredo dopoldan pa so policisti na območju Policijske uprave Koper na cesti od Sušaka proti Zabičam ustavili osebni avto italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Italije, je v vozilu prevažal dva državljana Pakistana, ki sta mejo prestopila nezakonito. Italijanskega voznika bodo kazensko ovadili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine