23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

PU Maribor: Policisti v Mariboru prijeli ilegalne migrante, dva državljana Maroka in enega državljana Alžirije

Včeraj zjutraj so policisti na Valvasorjevi ulici v Mariboru prijeli dva državljana Maroka in enega državljana Alžirije. Tujci so v našo državo vstopili nedovoljeno, ko so se skrili med bukova drva na tovornem vozilu, ki je v našo državo vstopilo na MMP Zavrč, in tovor dostavilo na Preradovičevo ulico v Mariboru. Od tam so tujci pobegnili proti Valvasorjevi ulici, kjer so jih policisti prijeli.

 

Po končanih postopkih bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI DVA AFGANISTANCA

Včeraj popoldan so policisti na Tržaški oz. Titovi cesti v Mariboru prijeli dva državljana Afganistana, ki sta skrita med tovorom v neznanem tovornem vozilu, nedovoljeno prestopila državno mejo na MMP Gruškovje in pripotovala v Maribor. Tukaj sta iz vozila pobegnila in se od železniške postaje Tezno, ob tirih, peš napotila proti glavni železniški postaji v Mariboru.

Po končanih postopkih bosta predana hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI DVA PAKISTANCA

Včeraj  popoldan  so  policisti  na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH,  odkrili  dva  skrita državljana Pakistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI DESET TUJCEV

Včeraj, proti večeru so policisti v Zavrču prijeli skupino 10 tujcev, ki so pred  tem,  na  zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo.

Med njimi je bilo 9 državljanov v Egipta in en Sirijec.

Po končanih postopkih bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

PRIJELI DRŽAVLJANA BANGLADEŠA

Ponoči,  okoli  2.30  so  policisti  v Središču ob Dravi prijeli državljana Bangladeša, neposredno po tem, ko je na zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo.

Po končanem postopku so ga dopoldan že predali hrvaškim varnostnim organom.

Na  priloženi  fotografiji  in  na  videoposnetku,  ki  je  dostopen na tej povezavi  https://we.tl/t-0nywwCW2pC,  je  prijeti tujec, med premagovanjem začasne  tehnične  ovire (ura termovizijske kamere ni usklajena z dejanskim časom). Avtor je PP Ormož.

Zadnje novice

Sorodne vsebine