3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

PU Maribor: Policisti obravnavali Irance, Alžirce, Afganistance,…

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor so včeraj zjutraj na avtobusni postaji v Mariboru prijeli dva tujca, državljana Sirije in Irana. Ugotovili so, da sta oba nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zelelni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. V Ormožu sta stopila na avtobus in se pripeljala v Maribor. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščitno v naši državi, zato sta bila nastanjena v Azilni dom.

 

Malo pred 14. uro so policisti PP Ormož v Vodrancih prijeli dva državljana Tunizije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zelelni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. Oba bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Uro kasneje so policisti PP Ormož v središču ob dravi prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zelelni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. Oba bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Zvečer so policisti PPIU Maribor na Ptujski cesti v Maribor prijeli štiri mladoletne državljane Afganistana. Ker so vsi zaprosili za mednarodno zaščitno v naši državi, so jih odpeljali v Azilni dom.

Danes zjutraj, malo po 5 uri so policisti PP Ljutomer v Žeoprvincih prijeli dav tujca, državljan Sirije, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zelelni meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir na območju PP Ormož. Predali so jih ormoškim policistom, postopek pa še ni zaključen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine