14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

PU Maribor: Policisti izsledili in prijeli 14 ilegalcev

Ob 7.55 uri so policisti PP Gorišnica med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Gruškovec v občini Cirkulane, izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

 

Prijeti so bili  štirje državljani Bangladeša, štirje državljani Pakistana, trije državljani Afganistana  in trije državljani Italije. Dva državljana Pakistana in trije državljani  Afganistana  so  zaprosili  za  mednarodno  zaščito  in so bili odpeljani  v  azilni dom, ostali državljani Bangladeša in Pakistana pa bodo po policijskem postopku  vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Trije državljani Italije, ki so osumljeni kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so bili pridržani in bodo po policijskem postopku privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Ob  14.40  uri  se  je  na  MP  Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških  registrskih  številk.  Pri  pregledu  notranjosti  vozila, je bilo ugotovljeno,  da  se v notranjosti tovornega prostora nahaja pet tujcev, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre  za  državljane  Afganistana.  Vsi  tujci  so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine