0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

PU Ljubljana: Prijeli 30 Afganistancev, ki so nezakonito vstopili v državo; smrt pri delu v gozdu

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 170  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  40 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  35  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 67 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja  kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 6 tatvin, dva poskusa vlomov in primera  poškodovanja tuje stvari. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  23  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  2  nesreči  z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči z hudimi  telesnimi  poškodbami,  o eni, ki se je zgodila na  območju Zasavja so  poročali  včeraj.  Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med  11.  3.  2020,  od  6.  ure  in  12.  3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Rajndola  in  Podlesja  izsledili  in  prijeli 30 tujcev (drž. Afganistana),   ki   so   nezakonito  prestopili  državno  mejo.   Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kaznivo dejanje roparske tatvine

Včeraj, okoli 20. ure smo bili obveščeni o roparski tatvini trgovine v centru Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je do sedaj neznani storilec vstopil v prodajalno, kjer je z nožem zagrozil prodajalcu in odtujil nekaj sto evrov gotovine, nato pa s kraja peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznanca: visok okoli 185 cm, suhe postave, oblečen v temna oblačila.

Smrtna nesreča pri delu v gozdu

Včeraj  nekaj po 9. uri je na območju Cerknice prišlo do nesreče pri delu v gozdu,  pri  čemer  je  umrl  64 letni moški. Slednji je skupaj s 67 letnim moškim v gozdu opravljal spravilo lesa. Ko je izpod podrtega drevesa vlekel veje  se  je deblo prekotalilo nanj. Zaradi hudih poškodb je na kraju umrl. Policisti  so  opravili  ogled.  Nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Pri   sečnji   dreves  in  čiščenju  gozdnih  površin  bodite  o  previdni. Upoštevajte  pravila  varnosti  pri  delu,  usposobite  se  za varno delo z motorno  žago,  ter  uporabljajte  vso  potrebno  zaščitno opremo (čelado z glušniki,  proti-vrezno obutev in hlače). Svetujemo, da zahtevna in nevarna opravila  prepustite usposobljenim osebam.

Prometna (ne)varnost

Včeraj, okoli 12.30 uri se je na cesti od Bresta proti Igu zgodila prometna nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena motorist in traktorist. Do prometne nesreče  je  prišlo,  ker je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v traktor in prikolico, ki je pred tem pripeljal nasproti in zavijal levo ter je  bil  že  na  makedamski  poti.  Pri  tem  se  je  motorist huje telesno poškodoval,  njegovo  življenje pa ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj,  nekaj  po  17.  uri se je na cesti od Šentjošta nad Horjulom proti Vrzdencu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar. Do prometne  nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku  padel  in  se  lažje  telesno  poškodoval.  Policisti  so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj,  okoli  11.30  se je na Šubičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do  prometne  nesreče  je prišlo, ker voznica odvzela prednost kolesarki na prehodu  za  kolesarje.  Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine