12.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Protestov v Bihaću ni konec, jutri ob 18h znova demonstracije zaradi migrantov! Bodo tokrat sledile konkretne blokade javnih prevoznih sredstev, ki v mesto uvažajo nove migrante?

Včerajšnji protestni shod v Bihaću se je po poročanju portala Bišćani (biscani.net) končal mirno, dostojanstveno in brez incidentov, vendar pa v spremstvu policije. Nekateri protestniki so vztrajali pozno v noč, vse do jutra.

 

Kot poročajo mediji, so se oblasti bale, da bi množica vdrla v kamp, kjer so nameščeni migranti. So se pa protestniki večinoma zadrževali v bližini dijaškega doma.

Eden od organizatorjev protesta Sej Ramić je ob tem dejal, da je to borba za meščane, njihovo dostojanstvo in za mesto Bihać, saj se zadnje čase dogajajo vse pogostejši napadi migrantov na lokalne prebivalce, vse več je incidentov. Zato pričakuje, da bo tudi policija zaščitila domačine. Vendar pa je s strani policije prišlo včeraj obvestilo, da bo proteste preprečila. »Ne želimo borbe z migranti, pač pa branimo svoje dostojanstvo,« je dejal.

Kot je še dejal, si želi premestitve migrantov na prostor izven mesta.

Jutri bodo znova demonstracije ob 18h, po tistem pa bodo meščani odšli v prostore nekdanjega podjetja Bira, ki naj bi bila bodoča lokacija za nastanitve migrantov. Še naprej pa pričakujejo, da jim bodo prisluhnile tako lokalne kot zvezne oblasti.

O tem, kaj se je dogajalo včeraj, si lahko preberete in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine