16.6 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Pripor za tri vodiče migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so od petka do ponedeljka zjutraj prijeli 75 migrantov, ki so nedovoljeno prešli državno mejo. Prejeli so tudi tri vodiče, ki so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je najprej odredil pripor za državljana Turčije in Pakistana, danes pa so s PU Koper sporočili, da je enako doletelo še državljana Srbije in BiH.

Policisti so državljana Turčije z nemškim bivalnim dovoljenjem ustavili v petek zgodaj zjutraj. V vozilu je bilo še sedem turških državljanov, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Te so vrnili na Hrvaško, voznika pa so kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Prav tako je preiskovalni sodnik pripor odredil za 27-letnega državljana Pakistana z urejenim prebivanjem v Italiji. V petek zvečer so ga namreč policisti ustavili pri odcepu za Osp in ugotovili, da je prevažal šest državljanov Indije. Te so vrnili na Hrvaško.

Danes pa so s Policijske uprave Koper sporočili, da je preiskovalni sodnik odredil pripor tudi za 41-letnika iz Tuzle, državljana Srbije in BiH, ki je prevažal štiri državljane Irana. V nedeljo so ga v Butarih opazili policisti, zatem pa je voznik zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem sta se dva potnika poškodovala. V postopku se je aktivno upiral, zato so policisti uporabili sredstva za vklepanje in vezanje.

Med postopkom je iz vozila pobegnil manjši pes pasme jack russel. Danes so s PU Koper sporočili, da so ga našli v okolici Galantičev in da je trenutno v oskrbi v Obalnem zavetišču Koper.

Zadnje novice

Sorodne vsebine