22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Prijet državljan Belgije, ki je preko državne meje prepeljel 9 Turkov

Policisti   Policijske  postaje  Gorišnica  so  včeraj,  21.  12.  2020,  v dopoldanskem  času  zaznali  vozilo  tujih  registrskih  številk,  ki je na območju  Zavrča,  mimo  mejnega  prehoda,  pripeljalo  čez  državno mejo iz Hrvaške  v  Slovenijo.  Vozilo  so  po  nezakonitem  vstopu  zaustavili  in ugotovili,  da  je  osebni  avtomobil  znamke  Renault  Kangoo,  belgijskih registrskih  oznak,  vozil 47-letni državljan Belgije.

V vozilu je prevažal še  devet  tujcev, državljanov Turčije, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Slovenijo  in  prebivanje  v  njej.  Tujce  je  prevažal  na način, da je v nevarnost  spravil  njihovo  življenje in zdravje, saj je en tujec sedel na sprednjem  sedežu, šest tujcev je sedelo na zadnjih treh sedežih, dva tujca pa  sta se nahajala v prtljažniku vozila. V vozilu, ki je namenjeno prevozu petih oseb se je tako prevažalo deset oseb.

Policisti  so  voznika  pridržali  in  ga bodo, ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila,  s  kazensko  ovadbo  privedli  na  zaslišanje  k preiskovalnemu sodniku  Okrožnega  sodišča  na  Ptuju. Turke bodo predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine