-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Prijeli tihotapce in kar 112 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Piše: C. R. 

Okoli 18. ure so policisti v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Nissan qashqai nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Sirije v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Dva tujca je tihotapec prevažal v prtljažniku vozila.

Nekaj pred 19. uro je na Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Suzuki ignis ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 65-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Iraka in državljana Belorusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 22. uro so na območju Drnovega kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, serije 5, hrvaških registrskih oznak. 40-letni državljan Hrvaške je prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Sirije, državljanu Ukrajine in državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka, Belorusije in Kitajske še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Brežice, Dobova, Trnje, Jereslavec, Podvinje, Kapele, Podgračeno) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, deset državljanov Pakistana, osem državljanov Rusije, dva državljana Indije, po enega državljana Iraka, Palestine in Maroka in na območju PP Črnomelj (Cerovec pri Črešnjevcu, Miliči) štiri državljane Afganistana, tri državljane Maroka in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine