18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Prijeli islamskega skrajneža, ki je z nožem v nakupovalnem središču v Manchestru zabodel štiri ljudi

Veliko Britanijo je pretresel še en množičen napad z nožem, ki se je tokrat zgodil v nakupovalnem središču v Manchestru, kjer je moški v štiridesetih letih poškodoval štiri osebe. V trenutku napada je na kraju zavladala panika, na dogodek pa se je z zaskrbljenostjo že odzval britanski politični vrh.

Iz britanskega Manchestra poročajo še o enem v vrsti napadov z noži, ki pretresajo to državo. Tokrat je napadalec z nožem v petek zjutraj pričel napadati obiskovalce trgovskega središča Arndale v središču mesta. Sprva je manchestrska policija poročala o petih poškodovanih, nato pa so sporočili, da so bili poškodovani štirje. V bolnišnico sta bili tako poškodovani prepeljani dve devetnajstletnici in 50-letnica, še ena ženska v štiridesetih letih pa ni potrebovala bolnišnične oskrbe.

V nakupovalnem središču po napadu zavladala panika
Policija je na kraju najprej moškega v štiridesetih letih najprej pridržala zaradi suma napada, kot poroča Independent, pa je bil nato aretiran zaradi suma terorizma: “Glede na lokacijo in naravo incidenta, dogodek preiskujejo policisti iz protiteroristične enote, da bi določili okoliščine.” Med evakuiranimi s kraja dogodka je bila tudi 52-letna Tina Concar, ki je za medije o dogajanju povedala sledeče: “Vedeli smo, da se nekaj dogaja, saj je mnogo ljudi pričelo teči v naši smeri, najprej so kričali ‘bomba.’ Nato je nekdo omenil, da je bila oseba zabodena. Ljudje so bili v paniki in so tekli, medtem, ko so v nasprotno smer hiteli varnostniki.”

Politični vrh zaskrbljen zaradi dogajanja
Na dogajanje se je že odzval predsednik vlade Boris Johnson, ki je povedal, da je šokiran nad incidentom v Manchestru in da je z mislimi s poškodovanimi in s prizadetimi.

Odzvala se je tudi notranja ministrica Priti Patel, ki je izrazila zaskrbljenost zaradi dogodka: “Kot vedno, sem hvaležna policistom, ki so hiteli v nevarnost, da bi nas zaščitili. Pomembno je, da jim damo prostor, da izvedejo preiskavo.”

MORDA VAS ŠE ZANIMA:

Srce parajoča zgodba brezdomca Mihe: Mama je spregledala, da ma njen novi ljubimec raje my ass kot njen. Za svoj 15. rojstni sem ga razbiu ko piksno. In se me je odpovedala.

(VIDEO) Šokanten policijski posnetek aretacije dveh žensk, ki sta prek meje skušali v prtljažniku audija pretihotapiti dva črnska ilegalna migranta

Napeto v Židanovi SD: radikalec Brglez tik pred izključitvijo iz stranke, rešuje ga profesorski kolega iz FDV Udovič

Zadnje novice

Sorodne vsebine