4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Prijeli dva sprovajalca in dvajset tujcev – državljanov Pakistana in Indije

Včeraj, nekaj po 9. uri, so občani policiste opozorili na dva sumljiva kombija hrvaških registrskih oznak na območju Griča pri Dobličah.

Črnomaljski policisti so se takoj odzvali in eno kombinirano vozilo Mercedes viano ustavili. Ugotovili so, da državljan Hrvaške v kombiju prevaža osem tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Pozneje so pri Tanči gori izsledili še drug kombi, prav tako Mercedes viano hrvaških registrskih oznak. Osebe so se ob prihodu policistov razbežale, vendar so jih uspeli izslediti. Prijeli so voznika s Hrvaške in 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujce, 19 državljanov Pakistana in državljana Indije so odpeljali na policijsko postajo.

Po zaključenih policijskih postopkih so štiri mladoletnike odpeljali v Center za tujce, preostale pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

37-letnemu in 38-letnemu državjanu Hrvaške so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

“Ljudem, ki živijo na obmejnih območjih, se zahvaljujemo za vsa prejeta obvestila o sumljivih tujcih in vozilih, saj smo prav z njihovo pomočjo pri svojem delu lahko še bolj učinkoviti. Pozivamo jih, da nas še naprej obveščajo o pojavu sumljivih kombiniranih vozil z zaprtim tovornim delom ali drugih manjših tovornih vozil ob meji. Skoraj vedno pred tovornim vozilom s tujci pelje tudi eden ali več osebnih avtomobilov in ti vozniki prav tako sodelujejo pri sprovajanju. Njihova vloga je, da voznika, ki prevaža tujce, opozarjajo na prisotnost policistov ali opazujejo gibanje policijskih patrulj.

Domačini, ki živijo ob meji na območju Bele krajine, Posavja in na obronkih Gorjancev, so že dolga leta naš nepogrešljiv in zanesljiv partner pri zagotavljanju varnosti in varovanju državne meje. Prav oni so tisti, ki odlično poznajo lokalno okolje in znajo najbolje presoditi, kdaj gre za pojav sumljivih vozil ali sumljivih oseb. Tovrstnega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje in zagotavljamo, da se bomo še naprej ob vsakem obvestilu odzvali in natančno preverili okoliščine,” so zapisali policisti PU Novo mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine