8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Pri postavitvi migrantskih centrov se zapleta: Izbrani podjetnik odstopil od podpisa pogodbe za postavitev panelne ograje

Pri razpisu o postavitvi zastrte panelne ograje v načrtovanih sprejemno-registracijskih centrih za ilegalne migrante se je zapletlo. Izbrani podjetnik je namreč odstopil od podpisa pogodbe, vladni urad za migrante je moral razpis ponoviti. Stvari so se časovno zato premaknile v drugo polovico maja 2019.

 

Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je 13. decembra 2018 objavil javno naročilo za dobavo in montažo 1200 metrov dolge panelne ograje z zastirko in številnih vrat v treh sprejemno-registracijskih centrih za migrante ob slovenski južni meji. Gre za načrtovane centre v Metliki, Jelšanah in na Obrežju. Na javni razpis so prispele štiri ponudbe.

Ponudbe so odpirali 25. januarja, nato je urad 18. februarja 2019 sprejel Odločitev o oddaji javnega naročila. Kot najugodnejši je bil izbran ponudnik Robert Žugič, s. p., iz Šmarja-Sap pri Ljubljani.

Samostojni podjetnik je za vse tri lokacije ponudil skupno ceno v višini 200.901,68 evra z davkom na dodano vrednost (164.673,51 evra brez davka).

Nato je prišlo do preobrata. Urad je v ponedeljek, 1. aprila 2019, objavil, da se postopek prekine. Kot razlog so zapisali, da je izbrani izvajalec, podjetnik Robert Žugič, odstopil od podpisa pogodbe (sporazuma) za izvedbo del.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine