3 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Pri meji ustavili avtomobil s finsko registracijo, v njem šest migrantov, od tega dva v prtljažniku! Voznik pa Iračan z debelo policijsko kartoteko na Finskem!

Ljubljanski policisti so na območju Ribnice v ponedeljek, 19. 11. 2018, pri izvajanju kontrole državne meje v neposredni bližini državne meje ustavili osebno vozilo finskih registrskih številk, ki ga je vozil 33 letni Iračan s stalnim prebivališčem na Finskem.

 

Pri kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da je storilec v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, dva državljana Iraka pa je imel skrita v zaprtem prtljažniku. Ugotovljeno   je   bilo,   da   je   33-letni   Iračan izvedel prevoz do hrvaško-slovenske državne meje, nakar so tujci peš mimo mejnega prehoda nezakonito vstopili v Slovenijo, kjer jih je počakal 33 letni Iračan ter odpeljal v smeri Italije.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost in zasegli vozilo, po vseh zbranih obvestilih pa je bil s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Tujci so bili po postopku predani v nadaljnji postopek hrvaški policiji. Na podlagi mednarodne izmenjave podatkov je bilo ugotovljeno, da je storilec navedenega kaznivega dejanja na Finskem izvršil že več kaznivih dejanj zoper življenje in telo ter premoženje v času bivanja na Finskem. V primeru da bi storilec tujce pripeljal do Italije, kjer je bila njihova ciljna država, bi si pridobil 2400 evrov protipravne premoženjske koristi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine