25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Pri Kanarskih otokih spet utonili migranti, Španija namerava v diplomatsko ofenzivo, ki bi preprečila nove pohode migrantov s čolni proti Evropi

V morju pred Kanarskimi otoki se je ponoči prevrnil čoln s približno 35 migranti na krovu, v nesreči pa je utonilo najmanj sedem ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Reševalci so po nesreči, ki se je zgodila v bližini ribiške vasice Orzola severno od otoka Lanzarote, rešili 28 ljudi. Število žrtev bi se lahko še povečalo, saj nekatere še vedno pogrešajo.

Na obalah tega španskega otočja se je v zadnjem letu izkrcalo več kot 18.000 ljudi, ki so pripluli z afriške obale. Španske oblasti jih ne želijo premestiti na celino, saj se bojijo, da bi to spodbudilo še več prihodov.

Vlada v Madridu je prejšnji teden sporočila, da namerava na otokih postaviti centre za približno 7000 ljudi. Začeti namerava tudi diplomatsko ofenzivo v afriških državah, s katero bo skušala ustaviti prihod migrantov na Kanarsko otočje, ki je sicer priljubljena turistična destinacija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine