10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Prevoz ilegalnih migrantov se očitno splača – 24-letnik v kombiju sredi Ljubljane vozil kar 28 migrantov

Včeraj zvečer so policisti na ljubljanski obvoznici ustavljali kombi Citroen jumper, ki ni ustavljalo na znake policije. Vozilo je nato ustavilo pri izvozu Rudnik, iz njega pa je zbežalo več oseb.

 

V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24-letni slovenski državljan v družbi s še eno do sedaj neznano osebo v vozilu prevažal 28 tujcev (državljanov Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so jih poleg osumljenca v kratkem času prijeli v bližini ustavljenega vozila.

Osumljencu je bila odvzeta prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, nadaljuje pa se zbiranje obvestil. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Iz PU Ljubljana so sicer sporočili, da so v zadnjih 24 urah skupaj ujeli 41 ilegalnih migrantov – poleg tistih iz Ljubljane so prijeli migrante še na območju Grčaric, Črne vasi, Željn in Cerknice. Šlo je za državljane Sudana, Afganistana in Pakistana. Postopki še niso zaključeni.

Tudi iz koprske policijske uprave sporočajo, da so v zadnjih 24ih urah prejeli 44 ilegalnih migrantov, največ na območju Ilirske Bistrice, kjer so zalotili kar 30 Afganistancev, devet Pakistancev in dva Egipčana. Na območju Kopra so prijeli tri državljane Pakistana, medtem ko so italijanski organi vrnili skupno 11 migrantov, večinoma so doma iz Afganistana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine