8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Predrzno: ladja z migranti v lasti nevladne organizacije bi rada izkrcala svoje potnike še pred božičem! Od 33 migrantov 23 moških, žensk in otrok le deset

Ladja nemške nevladne organizacije Sea Watch 3, ki je s 33 rešenimi migranti obtičala v Sredozemskem morju, je pozvala k dovoljenju za vplutje v evropsko pristanišče še pred božičem. Vremenoslovci namreč na ta dan napovedujejo poslabšanje vremenskih razmer, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

“Prosili smo za varno pristanišče, kjer bi lahko izkrcali te ljudi”, je povedal tiskovni predstavnik nevladne organizacije Ruben Neugebauer.

Povedal je še, da so za dovoljenje za vplutje zaprosili več držav. Po njegovih besedah ga doslej ni ponudila še nobena, Malta in Italija pa sta prošnjo zavrnili.

“Vse bomo poskusili, da dobimo varno pristanišče pred božičem, saj se bo vreme takrat poslabšalo,” je še dodal. Ob tem je evropske države pozval, naj najdejo rešitev v naslednjih 24 urah.

Ladja Sea Watch 3, ki pluje pod nizozemsko zastavo, je v soboto rešila 33 migrantov, ki so se med poskusom prečkanja Sredozemskega morja znašli v težavah. Med migranti, ki prihajajo iz Nigerije, Libije in Slonokoščene obale, so tudi štiri ženske in šest otrok.

Malta in Italija sta v soboto vplutje zavrnili tudi ladji španske nevladne organizacije Proactiva Open Arm, ki je dan pred tem na odprtem morju pred libijsko obalo rešila okoli 310 migrantov. Ladji je vplutje v soboto naposled dovolila Španija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine