12.8 C
Ljubljana
sobota, 15 junija, 2024

Predrzno! 12 ilegalnih migrantov iz Alžirije si je »sposodilo« kombi v Beli krajini

Danes nekaj pred 4. uro je oškodovanec policiste obvestil, da je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše v Krmačini odtujil kombinirano vozilo. V izsleditev odtujenega vozila je novomeški OKC takoj napotil razpoložljive policijske patrulje na območju Bele krajine.

 

V bližini Metlike so vozilo izsledili in voznika ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar kršitelj znakov policistov ni upošteval, s hitrostjo več kot 120 km/h je nadaljeval z vožnjo proti Gradacu. V okolici Črnomlja so vozilo ustavili s pomočjo stingerja – sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil. Takoj po ustavitvi je več oseb iz kombija skušalo pobegniti, vendar so jih policisti prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za 12 državljanov Alžirije, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Okoliščine nezakonitega prehoda in kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Sicer pa so samo v zadnjih 24 urah v Posavju in Primorskem skupaj ujeli skoraj 60 ilegalnih migrantov. Na območju PU Koper so policisti obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Največ med njimi jih je bilo ujetih na območju Ilirske Bistrice. Tri osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, ostali bodo vračani po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Med njimi je največ državljanov Turčije (15), poleg njih pa še devet Pakistancev, pet Afganistancev, dva Alžirca ter po en državljan Tunizije, Malija, Albanije, Kosova in celo Poljske in Avstrije. Ali sta bila slednja organizatorja te poti, še ni znano.

Precej dela so imeli tudi posavski policisti, ki so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Prilipe, Oštrc, Orehovec, Brezje pri Veliki Dolini, Sinji vrh, Gorenja Pirošica in Sevnica izsledili in prijeli 22 državljanov Bangladeša, po osem državljanov Sirije in Pakistana, sedem državljanov Palestine, šest državljanov   Iraka, tri državljane Sirije, državljana Afganistana in državljana   Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine