5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Pred Kanarskimi otoki rešili skoraj 300 migrantov, omenjena turistična točka skoraj povsem zasuta z Afričani

Španska obalna straža je pred obalo Kanarskih otokov sredi Atlantskega oceana odkrila več čolnov s skoraj 300 migranti. Našli so tudi eno truplo, so danes sporočile španske oblasti.

 

Na skupno osmih čolnih, ki so jih odkrili od torka je bilo skupno 283 ljudi. Na čolnu, na katerem je bilo skupno 57 migrantov, med njimi le en otrok in dve ženski, pa so našli tudi truplo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti opozarjajo, da so kapacitete za nastanitev migrantov na Kanarskih otokih že izčrpane. Nove prišleke so zato nastanili kar v zasilnem zatočišču, ki so ga vzpostavili na območju letališča na Gran Canarii.

Pot proti Kanarskim otokom, večinoma iz Maroka, postaja vse bolj privlačna, potem ko se je preko Sredozemskega morja vse težje prebiti v Evropo. Je pa ta pot ena najnevarnejših. Letos do 19. avgusta je na tej poti umrlo najmanj 239 migrantov. Lani jih je v celotnem letu umrlo 210, leta 2018 pa 43, kažejo podatki Mednarodne organizacije za migracije (IOM).

Kanarski otoki so sicer že bili priljubljen cilj migrantov. Leta 2006 jih je na otoke prišlo okoli 30.000, potem pa so španske oblasti okrepile patrulje in dotok se je precej zmanjšal, še navaja AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine