13 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Prava invazija: Policisti na Obali prestregli okoli 150 ilegalcev

Policisti so na območju PU Koper od srede,  30. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 4. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali večje število ilegalnih prehodov. Po ročnih evidencah (uradni dokumenti niso še zaključeni, saj postopki še potekajo) je bilo obravnavanih približno 150 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Večji del teh je obravnavala PP Ilirska Bistrica.

31. 10. ob 5. uri zjutraj so policisti na cesti za Mune ustavili osebniavto italijanskih registrskih tablic, ki ga je peljal državljan Albanije. V vozilu sta bila še dva državljana Albanije, ki sta prišla v Slovenijo nezakonito. Potrnika sta bila vrnjena na Hrvaško, voznik pa je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

1.  11.  ob  20.15  so  policisti  v  Dolnjih  Ležečah ustavili osebni avto hrvaških registrskih številk, ki ga je peljal 53-letni državljan Hrvaške. V vozilu so bili trije državljani Turčije,  ki  so  prišli  v  Slovenijo nelegalno.  Hrvat  je  bil  s  kazensko  ovadbo  priveden  k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

2.  11.  so  policisti ob 22. uri v Knežaku opazili tri vozila italijanskih registrskih  tablic  (Zafira, Megane in Passat), ki peljejo proti Šembijam. Ustavili  so  jih  pri  Knežaku. V prvem vozilu (Passat) sta bili dve osebi (državljan   Romunije   in  državljanka  Italije),  v  Zafiri  je  bilo  10 državljanov  Eritreje,  en državljan Afganistana in en državljan Pakistana, voznik  je  pobegnil,  v  Meganu  pa  dva  državljana  Pakistana z urejenim statusom v Italiji. Kmalu zatem so v Knežaku prijeli tudi pobeglega voznika Zafire.  Policisti so pridržali pet osumljenih kaznivega dejanja ilegalnega sprovajanja   preko  državne  meje,  in  sicer  tri  državljane  Pakistana, državljana  Romunije  in  državljanko  Italije.  12  tujcev, ki so prišli v Slovenijo  nelegano,  so  odpeljali  v  Center  za  tujce.  Vsi postopki še potekajo.

Čezmejno zasledovanje
Policisti  so  ob  12.55  zapeljali  za  vozilom  BMW,  nemških registrskih številk, ki ni ustavljal na semaforju na Kozini. Pospešil je proti Italiji, slovenski  policisti  pa  so  skladno s sporazumom o čezmejnem zasledovanju zapeljali  za  njim  in  hkrati obveščali italijanske kolege. V Bazovici je pobeglega  voznika zaneslo in je trčil v osebni avto. Policisti so na kraju prijeli  voznika  in sopotnico, oba državljana Iraka, z urejenim statusom v Nemčiji.  V  vozilu sta bila še dva ilegalna migranta, prav tako državljana Iraka,  in  otrok.  Oba  ilegalna  migranta  ter  ženska  in  otrok so bili odpeljani  v  Bolnico  Catinara, postopek so prevzeli italijanski varnostni organi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine