6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Posledica migrantske politike: Spolni napadi so se na švedskem v štirih letih potrojili – Več kot polovica storilcev je rojenih “izven Evrope”!

Letno poročilo o nacionalni varnosti na Švedskem, je pokazalo, da se je samo v štirih letih porast spolnih zločinov potrojila. Država je hotela podatke celo zakriti.

Švedska je rahlo zmanjšanje spolnih napadov od leta 2017 do 2018 sprejela kot pozitiven razvoj, hkrati pa ignorirala ogromno porast spolnih napadov v celotnih štirih letih. Podatki izhajajo iz nove raziskave o nacionalni varnosti letnega poročila o zločinu švedskega nacionalnega sveta za preprečevanje kriminala.

Poročilo o kaznivem dejanju je razkrilo, da se je šest odstotkov švedskega prebivalstva leta 2018 samih prijavilo, da so bili podvrženi spolnim kaznivim dejanjem, v primerjavi s 6,4 odstotki leta 2017. Seveda so se levičarski mediji na Švedskem nasmehnili na to rahlo zmanjšanje in ga propagirali kot nek slavni dosežek. Niso pa se poglobili v daljše časovno razmerje. Treba je le pogledati nekoliko naprej in nazaj, da vidimo, da so se spolni zločini v zadnjih nekaj letih drastično pomnožili. Leta 2014 je na primer le 2 odstotka švedskega prebivalstva poročalo o spolnem napadu.

V štiriletnem obdobju se je spolni zločin na Švedskem povečal kar trikrat, izjemno negativen razvoj, ki bi moral biti zaskrbljujoč.

Joakim Lamotte, švedski novinar, je eden redkih, ki se je razjezil nad medije zaradi takšnega poročanja, ki so ga poskušali sprožiti. Na Twitter je zapisal: “Po tem poročilu sodeč so se vsi zločini razen spolnih zločinov znatno povečali. Kar se tiče spolnih zločinov, smo od leta 2014 opazili porast in nesmiselno bi bilo, če bi se ta številka večno dvigovala. Zdaj je delež spolnih zločinov šest odstotkov. Leta 2014 je znašala  dva odstotka. V štirih letih so se spolni zločini na Švedskem povečali kar za trikrat, kar je katastrofa. Primernejši naslov bi moral biti:” Novo poročilo kaže, da sta kriminal in negotovost na Švedskem postavila nove rekorde, “ je še dodal.

Na Švedskem so lani prijavili približno 22.500 spolnih zločinov, od tega 7.960 kot posilstvo. Švedska radiotelevizija SVT  je lani poročala, da je 58 odstotkov obsojenih posiljevalcev na Švedskem rojenih zunaj Evrope. Novo poročilo pa je razkrilo tudi, da se po vsej državi povečuje vse vrste kriminala, 26,4 odstotka prebivalstva je poročalo, da so bili leta 2018 izpostavljeni kaznivim dejanjem. Številke iz nove raziskave na Švedskem so pokazale, da se skoraj  ena od štirih žensk  boji ponoči zapustiti domove iz strahu pred grožnjo ali napadom.

Eva Poljanc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine