0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Posavje zadnji konec tedna povsem zasičeno z migranti

Piše: C. R. 

Policisti PU Novo mesto so imeli spet obilo dela z migranti, še bolj pa s tihotapci, ki s tem poslom odlično služijo.

Minuli konec tedna so med opravljanjem nalog na območju Lokev (PP Črnomelj) 7. 10. okoli 12. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X5 poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Poljske v vozilu prevaža 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri tujce je sprovajalec prevažal v prtljažniku.

Isti dan so na Obrežju ustavili osebni avtomobil znamke Volvo, romunskih registrskih oznak. 47-letni državljan Romunije je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Kontrolirali so tudi voznika osebnega avtomobila Opel astra romunskih registrskih oznak. 33-letni državljan Romunije z dovoljenjem za bivanje v Italiji je prevažal tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V nedeljo so na Obrežju ustavili osebni avtomobil Peugeot francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Rusije z dovoljenjem za bivanje v Franciji v vozilu prevaža šest državljanov Rusije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Isti dan so na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault scenic francoskih registrskih oznak. 24-letni državljan Srbije je v vozilu prevaža devet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Policisti so sicer na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Jesenice na Dolenjskem, Sela pri Dobovi, Brežice, Cundrovec, Bukošek, Župelevec, Ribnica, Mostec, Nova vas pri Mokricah) zadnji konec tedna izsledili in prijeli 211 državljanov Afganistana, 102 državljana Maroka, 58 državljanov Pakistana, 27 državljanov Indije, 17 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Iraka, 11 državljanov Turčije, devet državljanov Irana, sedem državljanov Kitajske, šest državljanov Turčije, štiri državljane Sirije, štiri državljane Šrilanke, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Alžirije, tri državljane Sudana, dva državljana Gvineje, dva državljana Nepala, dva državljana Kameruna in državljana Jemna, na območju PP Črnomelj (Žuniči, Dalnje Njive, Zilje) 18 državljanov Maroka, na območju PP Metlika (Rakovec) pet državljanov Pakistana in državljana Indije in na območju PP Trebnje (Mirna) državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PU Koper pa je zadnji konec tedna zabeležila 62 ilegalnih prehodov meje, PU Ljubljana tri, PU Celje pa enega in sicer državljana Libije, ki je na železniški postaji Rimske Toplice zaprosil za azil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine