-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Polovica migrantov laže glede svoje starosti! Izkoriščajo namreč sistem – prejmejo več socialne in finančne pomoči

Študija, ki jo je opravil Inštitut za pravno medicino v mestu Münster na zahodu Nemčije, je razkrila, da je skoraj polovica nezakonitih migrantov, ki trdijo, da so mladoletni, pravzaprav odraslih. Očitno migrantom dišijo dodatne ugodnosti, ki so jih deležni mladoletni migranti brez spremstva.

 

V imenu sodišč in uradov za socialno varstvo so izbrani zdravniki iz Münsterja preiskali starost blizu 600 tako imenovanih “mladoletnih beguncev brez spremstva”, katerih starost je bila pod velikim vprašajem. Kar so raziskovalci ugotovili, je bilo šokantno.

Ob pregledu 600 “mladoletnikov brez spremstva” se je po poročanju portala Focus Online izkazalo, da je bilo 40 odstotkov mladih moških pravzaprav odraslih. Večina teh moških prihaja iz Afganistana, Eritreje, Alžirije in Gvineje. Ocena 40 odstotkov bi bila v realnosti še višja, saj so zdravniki, kadar so dvomili o starosti migranta, podali kar oceno, da je mladoleten. Profesor forenzičnih znanosti in namestnik direktorja Andreas Schmeling je novinarjem povedal: “Ker ne moremo določiti datuma rojstva, se znajdemo v sivem območju. Zaradi tega smo vedno presojali v prid zadevni osebi. Tako je bil migrant v dvomljivih okoliščinah opredeljen kot mladoletnik.”

Prikrivanje resnice ima svoj razlog
Starost migrantov je bila določena s podatki, ki so bili pridobljeni z več različnimi metodami. Migranti so bili podvrženi fizičnim pregledom, s pomočjo rentgenskih žarkov pa so jim pregledali zobe, zapestne kosti in ključnici. Razlog za prikrivanje resnice se skriva v dejstvu, da so mladoletniki brez spremstva v Nemčiji deležni posebne oskrbe. Prejmejo več socialne in finančne pomoči, običajno pa jim ni treba bivati v kolektivnih nastanitvah. Po ocenah nemškega združenja krajev in občin ocenjeni stroški za oskrbo mladoletnika brez spremstva znašajo približno 5.000 evrov na mesec.

Zdravniki iz Nemčije niso prvi, ki so se dokopali do moteče resnice, da velik delež tako imenovanih mladoletnih migrantov laže glede starosti, zato da so deležni posebne obravnave. Spomnimo. Voice of Europe je junija razkril vsebino poročila, da je 90 odstotkov migrantov iz Maroka, ki so v zadnjih letih prispeli na Švedsko in ki trdijo, da so mladoletni, pravzaprav odraslih. Obstaja primer zobozdravnika na Švedskem, ki si je povsem uničil kariero, ko je v lanskem letu razkril, da je 80 odstotkov njegovih pacientov, ki se razglašajo za otroke migrante, pravzaprav odraslih. Pred nekaj tedni je nedavno objavljena statistika v Franciji razkrila, da francoski davkoplačevalci porabijo najmanj dve milijardi evrov na leto za tako imenovane “mladoletne migrante”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine