18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Policistu PU Maribor posredovali v 89 dogodkih; prijeli tudi več nezakontih migrantov

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  344 klicev, od tega 89 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 19 kaznivih dejanj,

– 11 prometnih nesreč I. kategorije,

–  1  prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

– 1 prometno nesrečo III. kategorije.

– 1 povoženje divjadi,

– 3 kršiteljem cestno prometnih predpisov smo zasegli vozilo

–  6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 2 v zasebnih prostorih,

Policisti PU Maribor izpostavljajo:

Otrok huje telesno poškodovan

Na Zrkovski cesti v Mariboru je včeraj popoldne prišlo do prometne nesreče, v  kateri  je  75-letnik  z osebnim avtomobilom trčil v otroka, ki je tedaj stekel na drugo stran ceste. Otrok je huje telesno poškodovan.

Zagorel električni skuter

Na  Valvasorjevi ulici v Mariboru je zagorel električni skuter. Požar se je razširil še na nadstrešek in osebni avtomobil, pri čemer je, po nestrokovni oceni,  nastala  materialna  škoda  v  višini  3.000 eur. Po doslej zbranih informacijah je tuja krivda izključena.

Nezakonite migracije

Včeraj  so  policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak,  odkrili  skrita  državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško. Državljana  Sirije,  ki  je  zaprosil za mednarodno zaščito, so obravnavali policisti  PPIU,  štiri  tujce  pa  obravnavajo  še policisti PP Gorišnica. Postopki z njimi še potekajo.

Vir: PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine