27.9 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Policisti zadnji konec tedna prijeli več kot 20 ilegalnih migrantov

Policisti so zadnji konec tedna izsledili 21 ilegalnih migrantov. V Halozah so ustavili avtomobil, v katerem so bili po štirje afganistanski in iranski državljani, na počivališču v Mariboru pa je bil avtobus, v katerem je bilo šest državljanov Afganistana. Na območju Brežic so prijeli pet državljanov Irana, na območju Črnomlja pa dva državljana Pakistana, poroča STA.

Policisti policijske postaje Gorišnica so v četrtek okoli polnoči v kraju Meje v Halozah opazili osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Hrvaške. Pri kontroli potnikov v vozilu, ki so ga ustavili v Dolanah, so ugotovili, da avstrijski državljan prevaža štiri afganistanske in štiri iranske državljane, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so državljanu Avstrije odvzeli prostost in ga v soboto privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju, ki je zanj odredil pripor. Po končanem postopku so šest državljanov Afganistana in Irana predali hrvaškim varnostnim organom, dva pa sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so med poostrenim nadzorom na počivališču v Mariboru v nedeljo zjutraj ustavili avtobus slovaških registrskih oznak, ki je bil namenjen proti Dunaju. Med potniki je bilo šest državljanov Afganistana, ki so v Slovenijo vstopili brez ustreznih dokumentov. Po končanem postopku so jih predali italijanskim varnostnim organom.

Črnomaljski policisti so v noči na nedeljo prijeli dva državljana Pakistana, ki sta v okolici kraja Vukovci nezakonito prestopila državno mejo, policisti policijske postaje Brežice pa so v nedeljo popoldne v okolici kraja Ponikve izsledili pet državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vse tujce so po končanih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine