5.6 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Policisti spet prijeli ilegalne migrante in sprovajalce

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 4. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes, 5. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. PP Ilirska Bistrica je obrvavnavala 16 oseb, PP Koper 8, in PP Postojna  3 in PMP Sočerga 1 osebo. Postopki še potekajo.

Zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu KZ so bili obravnavani 3 državljani Makedonije. Ob 10. uri so namreč policisti na Mostičju ustavili osebni avto, v katerem so bili trije državljani Makedonije, državljan Kosova in državljan Albanije. 29-letni voznik, državljan Makedonije, poseduje bivalno dovoljenje Francije, njegov sopotnik je bil dve leti mlajši državljan Makedonije, policisti pa so v razgovorih ugotovili, da je bil tretji državljan Makedonije peš vodič, ki je oba potnika privedel nelegalno preko državne meje v Slovenijo.

Postopki še potekajo.

Osebe po državljanstvih:
Sirija            12
Turčija           8
Pakistan       3
Somalija       2
Albanija        1
Kosovo         1
Moldavija      1

Migranti tudi na območju Krškega, Dobove in Brežic

Policisti  so na območju Dobove, Krškega in Brežic izsledili in prijeli pet  državljane  Alžirije,  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine