12.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Policisti so na območju Bele krajine in Dolenjske prijeli 63 migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev. Kod vedno v zadnjih letih pa so imeli veliko dela z nezakonitimi migranti.

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo  in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli državljana Tunizije,  ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v  Slovenijo.  Tujec  je  bil  zaradi slabega zdravstvena stanja odpeljan v bolnišnico,  kjer  so  ga  oskrbeli,  kasneje  pa  so  ga policisti predali hrvaškim  varnostnim  organom.  Na  podvozju  tovornega  vozila  bolgarskih registrskih  oznak  so  našli še dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Radencev,  Učakovcev (PP Črnomelj), Biča. Gorenje Nemške vasi (PP Trebnje), Velikega  Cerovca  (PP  Novo  mesto)  in  Podbočja  (PP Krško) izsledili in prijeli  63  tujcev,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  s 46 državljani Pakistana, devetimi državljani Bangladeša, petimi državljani Alžirije in tremi državljani Afganistana še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine