7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Policisti razkrili: konec aprila jim je v azilnem domu v Logatcu z nožem grozil ilegalni migrant iz Irana

Ljubljanski  policisti so konec meseca aprila obravnavali  kaznivi dejanji preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

 

V  prvem  primeru  je  46-letni državljan Irana v izpostavi Azilnega doma v Logatcu  z  nožem  grozil tam zaposlenemu in poškodoval vrata v objektu. Ob prihodu  policistov  je z nožem grozil tudi njim. Policisti so ga z uporabo prisilnih  sredstev  obvladali.  Zaradi  sumov  kaznih  dejanj  preprečitve uradnega  dejanja ali maščevanje uradni osebi, grožnje in poškodovanja tuje stvari  smo  osebo  pridržali  in  jo  privedli  k  preiskovalnemu sodniku. Preiskovalni sodnik je zoper 46 letnika odredil pripor.

V  drugem  primeru so policisti na območju Šiške na podlagi odredbe sodišča opravljali prijetje 52 letnega moškega, ki se je izogibal prestajanju kazni zapora.  Pri  postopku je policistom grozil z nožem in se fizično uprl. Več navzočih  oseb  je  v policiste metalo različne predmete in s tem poskušalo preprečiti  prijetje  navedene  osebe.  Med drugim je 39 letni osumljenec v enega  izmed  policistov  vrgel  kamen,  drugi  22 letni osumljenec pa je z veliko  hitrostjo  z vozilom zapeljal proti policistom. S tem sta omogočila. da je 52 letni moški pobegnil.

Osumljena  39 in 22-letnik sta bila zaradi sumov storitve kaznivega dejanja preprečitve  uradnega  dejanja  ali  maščevanja  uradni  osebi pridržana in privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Z zbiranjem obvestil  nadaljujejo,  o  dodatnih  ugotovitvah  bodo policisti obveščali pristojno tožilstvo.  Prav  tako  izvajajo  nadaljnje  aktivnosti za prijetje pobegle osebe.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine