10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Policisti PU Novo mesto so 1. in 2. januarja obravnavali 73 interventnih dogodkov; spet nezakoniti migranti

Policisti PU Novo mesto so 1. in 2. januarja obravnavali 73 interventnih dogodkov, na številko policije 113 pa skupaj sprejeli 262 klicev.

Vlomi in tatvine

Novomeški policisti so opravili ogled kraja vloma v hišo v Novem mestu. Lastniki so zvečer ugotovili, da so neznanci iz torka na sredo na silo vstopili v hišo, pregledali vse prostore, pobrali denar in zlatnino ter še nekaj drugih vrednejših predmetov in lastnikom naredili za nekaj tisoč evrov škode. V četrtek popoldne so vlomili v nenaseljeno hišo v Gorenji Gomili. Odnesli niso ničesar, lastnikom pa kljub temu naredili za nekaj deset evrov škode.

V četrtek zvečer so opravili ogled vloma v trgovino v Srebrničah. Po prvih ugotovitvah so neznanci na silo vstopili v prostor in donesli dve kosilnici na nitko. Skupaj so naredili za okoli tisoč evrov škode.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali deset prometnih nesreč z materialno škodo, od tega je bila polovica povezana s povoženo divjadjo. V Zagradu so policisti v četrtek popoldne zasegli traktor, ki ga je vozil lastnik brez vozniškega izpita.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti desetkrat posredovali na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru.

Prvega zjutraj so krški policisti posredovali na bencinskem servisu, od koder so na pomoč klicali že pred sedmo uro. Na bencinski servis je prišlo pet moških, ki je kršilo javni red in mir, si hoteli sami postreči pijačo in se obnašali vsiljivo do zaposlenih, za nameček pa so še udarili 21-letnega prodajalca, ki jim očitno ni bil pogodu. Za prodajalca so poskrbeli na urgenci, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Policisti bodo za osumljene napisali kazensko ovadbo (povzročitev poškodbe), nekaterim pa napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

V sredo popoldne so policisti posredovali v okolici Rake. Tam je 30-letnik pod očitnim vplivom alkohola kršil javni red in mir. Pomiriti se ni hotel – in ker ni šlo drugače – so mu nadeli lisice in ga odpeljali v pridržanje.

Med vožnjo z marico je z glavo butal v stene vozila, se poškodoval, a kljub temu po zdravniškem pregledu ostal v pridržanju do iztreznitve.

Na Otočcu so v četrtek popoldne napisali plačilni nalog prijavitelju, ki je lažno prijavil kršitev javnega reda in miru – izmislil si je, da ga pretepa in z nožem napad žena. Žena in otroci pa so policistom na kraju povedali popolnoma drugačno zgodbo kot jo je prijavitelj na številki policije 113.

Zvečer so taistega zaradi vpitja, prepiranja, razbijanja in groženj ter nadaljevanja prekrška v pijanem stanju policisti vklenili in ga odpeljali v pridržanje.

Mejne zadeve in tujci

Na mejnem prehodu Vinica so v četrtek popoldne odvzeli prostost 43-letnemu Sirijcu, saj so v postopku mejne kontrole ugotovili, da je zanj razpisan nalog za prijetje in privedbo – iščejo ga nemški policisti. Odpeljali so ga na zaslišanje k preiskovalni sodnici.

Brežiški policisti so v sredo in četrtek na območju od Rigonc do Brežic prijeli šest tujcev, ki so državno mejo prestopili izven mejnega prehoda:

šlo naj bi za državljane Maroka, Zahodne Sahare, Tunizije, Afganistana.

Novomeški policisti so v četrtek okolici Brezja prijeli štiri državljane Maroka. Še enega so zvečer prijeli v Metliki, še dva pa v okolici Dolenjcev tik pred polnočjo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine