17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Ljubljana so prejeli kar 110 migrantov, ki se nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 447  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 110 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  123  dogodkov  in s področja prometne varnosti 152 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 13 vlomov   (v   štirih   primerih  je  ostalo  pri  poskusu)  in  9  primerov poškodovanja  tuje  stvari.  Prav  tako  so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  43  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  12  nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri  sta  bila  huje poškodovana motorista. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih  predpisov  so  zasegli  7  vozil,  na območju Kočevja pa je bila ustavljena  voznica,  pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.89 mg/l v izdihanem zraku.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 41 krat na  javnem kraju, kjer so pridržali 2 osebi in 17 krat v zasebnem prostoru, kjer so pridržali eno osebo.

Med  25.10.2019,  od  6.  ure  in  27.  10.  2019,  do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju   Dolenje  vasi,  Gornje  Ložine,  Pirče,  Grgelja, Dolge vasi, Kočevja,  Bločice  in  Ljubljane  izsledili  in  prijeli  110  tujcev (drž. Eritreje,  Sirije,  Alžirije, Francoske Gvineje, Irana, Bangladeša, Indije, Maroka,  Afganistana  in  Pakistana), ki  so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki  s  tujci  še  niso zaključeni. Postopka iz Dolenje vasi in Gornje  Ložine,  kjer  sta bili prijeti večji skupini tujcev, sta opisana v rubriki »Kriminaliteta«.

Kriminaliteta na območju PU Ljubljana

Vlomi: V  Trzinu   je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V  Trbovljah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil motorne škarje. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

V  Trbovljah je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil ročno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

V Centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 2.000 evrov škode.

V Centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Na  območju  Bežigrada  je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je neznani  storilec  odtujil  ročno  orodje.  Nastalo je za okoli 2.000 evrov škode.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  gradbeni  kontejner, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje. Nastalo je za okoli 700 evrov škode.

V  Mostah je bilo vlomljeno v tri gradbene kontejnerje, od koder je neznani storilec  odtujil  ročno  orodje.  Skupno  je nastalo je za okoli 250 evrov škode.

Požar: 26. 10. 2019, nekaj po polnoči, so Kamniški policisti med delom na terenu zaznali  požar  v okolici Kamnika. Policisti so kraj zavarovali, gasilci pa so požar pogasili. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo v notranjosti montažnega  šotora, kjer so bila oblačila in orodje, poškodovan je bil tudi šotor.  Nastalo je za več tisoč evrov škode. Poškodovan ni bil nihče. Vzrok požara  še  ni znan. Policisti so opravili ogled kraja.  O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Suma kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države Včeraj  zvečer,  so  policisti  v  Dolenji vasi pri Ribnici, ustavili kombi slovenskih  registrskih  oznak.  V  postopku  je  bilo  ugotovljeno,  da je slovenski  voznik  v  vozilu  prevažal  30  tujcev  (drž. Eritreje, Sirije, Alžirije  in  Francoske Gvineje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Slovenskemu  državljanu  je  bila  odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Včeraj, okoli 23. ure, so policisti v Gornjih Ložinah pri Kočevju, ustavili tovorno   vozilo   italijanskih  registrskih  oznak.  V  postopku  je  bilo ugotovljeno,  da  sta državljana Italije v vozilu prevažala 50 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Italijanskima državljanoma je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometna varnost – prometne nesreče

V  petek,  okoli  14.30,  je  bila  Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni  nesreči,  ki  se  je zgodila na cesti Notranje Gorice – Podpeč, v kateri  sta  bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih  obvestilih  je voznik osebnega vozila pri vključevanju v promet na prednostno  cesto  odvzel  prednost  motoristu,  ki  je  pripeljal iz smeri Jezera.  Pri  tem  se  je  motorist  huje  telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom  je  bil  odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo. Policisti  opravljajo  ogled  kraja  prometne  nesreče in zbirajo obvestila zaradi  suma  kaznivega  dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

V  petek, nekaj pred 15. uro, je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o  prometni  nesreči,  ki  se  je  zgodila  v  semaforiziranem  križišču  v Želodniku,  v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  je  motorist v križišču odvzel prednost vozniku  osebnega vozila. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim  vozilom  je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni  ogroženo.  Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine