22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Policisti PU Ljubljana so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  49 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  48  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 51 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 8 tatvin in 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu). S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  13  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in  nesrečo, v kateri  je  bila  huje  poškodovana  peška.  Večkratnim  kršiteljem  cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila. S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje prijeli 19 tujcev  (drž.  Maroka, Alžirije, Palestine, Iraka, Egipta in Sirije), ki so nezakonito  prestopili državno mejo.  Prijeti so bili v krajih Babno polje, Otavice, Podgori pri Ložu in Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.  Pri  prijetju  tujcev  v Podgori pri Ložu so policisti prijeli državljana  Litve, ki je prevažal in organiziral prevoz tujcev. Odrejeno mu je  bilo  pridržanje, predkazenski postopek in zbiranje obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika še poteka.

Kriminaliteta: vlomi in tatvine

V  Grosuplju  je neznani storilec vlomil v hišo, od koder je odtujil nakit, oblačila in gotovino. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov. Na  Viču  je  neznani storilec v dopoldanskem času poskušal vlomiti v hišo, vendar mu ni uspelo vstopiti. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode. V  Šiški  je  neznani  storilec  vlomil  v  klet, od koder je odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov. V  Mostah je neznani storilec vlomil v prostore društva in iz njega odtujil različne pijače in gotovino. Nastalo je za okoli 500 evrov škode. V  Logatcu  so  neznanci  vlomili  v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 4000 evrov škode.

Včeraj  okoli  15.30  je bila Policijska uprava Ljubljana obveščeni o drzni tatvini  v  prodajalni  v  Litiji.  Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca  iz  trgovine  odtujila  kozmetične  izdelke. Neznana storilca sta trgovino  zapustila  in se odpeljala z osebnim vozilom Audi A4, temno modre barve.  Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis  neznancev:  moški  s  temensko  plešo, oblečen v sivo majico in modre kratke jeans hlače in ženska oblečena v črno obleko.

Okoli  13.  ure  so  bili  policisti  obveščeni  o drzni tatvini, ki sta jo neznana  storilca  izvršila  na  območju Šiške. Neznani storilec je na domu zamotili  oškodovanca s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drug storilec je med  tem  iz  hiše  odtujili  nakit in gotovino. Lastnika sta oškodovala za okoli 1500 evrov. S kraja sta se odpeljala z neznanim vozilom, prav tako ni znan  njun  opis. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Več      o      drznih      tatvinah      na      vaših     domovih     na si lahko preberete tukaj!:

Preiskana kazniva dejanja tatvin

Ljubljanski  policisti  so preiskali več kaznivih dejanj tatvin, ki sta jih osumljena  romunska  državljana.  Storilca  sta  v  tem  tednu  na  območju Ljubljane  v  eni  izmed  trgovin  izvršila tatvino gotovine, v drugih dveh primerih   pa  sta   odtujila  denarnici,  nato  pa  z  bančnima  karticama oškodovancev opravila več dvigov gotovine na območju Ljubljane. Z zbiranjem obvestil  so  policisti ugotovili, da sta dejanj utemeljeno osumljena 41 in 18  letna  državljana  Romunije,  ki sta bila prijeta na območju Policijske uprave  Maribor.  Oba  bosta  s  kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost in prometne nesreče

Včeraj je okoli 11.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja nesreče, je do nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila na parkirišču nepravilno vozil vzvratno in trčil v peško, ki je cesto prečkala cesto izven prehoda za pešce. Peška je bila v nesreči huje poškodovana, ni pa v življenjski nevarnosti. Policisti zoper voznika vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti«, zoper peško pa prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 16. ure se je na Masarykovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen motorist. Do nesreče je prišlo, ker je motorist na mokrem in spolzkem vozišču vozil z neprilagojeno hitrostjo in je padel po vozišču. Pri tem se je lažje poškodovala potnica na motorju. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj nekaj po 8. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila  na štajerski avtocesti, pri Krtini v smeri Celja. V prometni nesreči  so bila udeležena tovorno in dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil najprej v osebno vozilo pred njim, nato pa še v tovorno vozilo. Pri tem se je vozilo povzročitelja prevrnilo na streho, drugo osebno vozilo pa je odbilo v odbojno ograjo. V vozilu povzročitelja sta bila poleg voznika lažje poškodovana še dva potnika. Prav tako sta bila lažje poškodovana voznica in potnik v drugem osebnem vozilu. Promet v smeri Celja je bil zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče oviran do 10. ure. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 9.30 se je na Ameriški ulici v Ljubljani zgodila  prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in  motoristka. Do nesreče je prišlo, ker je motoristka v križišču odvzela prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je lažje poškodovala. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine